Friday, March 4, 2011

Yay! Its weekend!

Padahal esok baru la weekend. apelaaa izatie ni. tapi harini dah dikira holiday dah untuk i because i just miss one lecture at 10.30. i mean one and the only lecture for today. ketuk sikit kepala i ni. overslept ;O padahal semalam tidur awal je. tak ada lah awal sangat pukul dua so i bajet around 8 boleh la bangun. kira dapat tidur 6 jam cukup lah kan kan? hoho. siap set alarm tapi hampeh sampai ke laut dah tidur. mama kejut pukul 10.35 baru sedar. nasib mama tak bising ke apa dia pon tahu this week just a briefing class. nothing much.

Dalam hidup i ni, banyak sangat benda and masalah jadi. bukan maksud i yang i ni budak bermasalah. definitely no-no. nakal sikit je kot. hahaha. but whenever problem comes and hit me i tak pernah cepat melatah. so far i tak pernah lagi buat decision bodoh nak overcome problem i. i ni simple orang nya. ceh. plus tak ada istilah revenge dalam hidup i kalau ada masalah dengan orang. yelah biarlah orang nak buat jahat dengan kita, tapi kita jangan sekali kali buat jahat dengan orang. ye dak? life is full with drama, movie, iklan. haha.

I jenis suka bercerita dengan mama i. memang every single details pasal i pasal problem i dia tahu. hoho. nasib baik i dapat mama yang sporting and memahami. i bukan nak cakap i ada masalah sekarang ni. hurm wait let me think? *seriously i ambik masa dalam 5 minit nak sambung tulis balik* haha. alhamdullilah my life goes perfectly fine. bersyukur sangat i ada orang orang yang i sayang dekat sekeliling i. family i, kawan kawan i, kawan kawan rapat i. semua semua lah. mama selalu cakap, 'orang gila je yang tak ada masalah' -.-

Haaaaa orang diatas ni adalah penolong kanan i. almost everyday jugak la i call dia. haha. kadang kadang dia ni bagi idea yang bernas jugak kalau i ada masalah ke apa. tapi sometimes idea dia kelaut jugak. haha. but she's the best girlfriend i ever had. awww sounds so gay. i mean she's my best friend, kawan dunia akhirat, kawan susah dan senang. ili, see i dah tulis pasal you ni! haha. you kena sayang i lebih ;p i miss her so much as well as my other friends. terima kasih sangat for always and always being there for me. i love you girlfriend

Esok i maybe pergi Symbio wildlife park dengan family i. kira macam zoo lah. hoho. my babysister yang nak pergi sangat. i pon memang nak pergi sebab nak meet up koala and kangaroo. ramai dah tanya i dah jumpa kangaroo ke since datang aussie. hahaha. i ni budak cemerlang, gemilang and terbilang 24 jam tenung buku je. haha. poyo gila kan? takada lah i main main je. dekat sini nak tengok binatang tu bukan senang. still kena pergi zoo. ada la certain part kot dekat aussie yang ada banyak kangaroo and koala. but not in my place.

Okay lah i nak turun makan. breakfast breakfast! will update soon :)

Have a nice and awesome Friday everyone!

5 comments:

alia shahira said...

awww nice one :) btw thanks for following me :) im following you back dear :) and and i just read your entries. and its awesome :) keep it up dear <3

kembatolo™ said...

rindu girlfriend je ke? hahahaha

Cik Tqah said...

alolo.somelnye nk pegi tengok koala.. i loike.. tgkp pic byk2 key :)

izni nor ali said...

bestnya, snap pic dgn kangaroo and koala manyak please!!! :)

meisMUMUN said...

auccchh nyce!!
btw following yours :)
follow saya blk yarr