Friday, June 3, 2011

Al-fatihah

Harini my family terima berita kurang baik dari kampung. tokwan kesayangan i dah meninggal dunia around 3 pagi malaysia. tokwan i memang dah lama sakit kanser prostat dan memang makin teruk sehingga effect buah pinggang. tapi 2-3 minggu ni papa dah assigned nurse untuk jaga dekat rumah. and papa akan bawak tokwan i ke hospital dekat kuala lumpur 2 minggu sekali for treatment. sepatutnya minggu depan dia akan menjalani treatment lagi tapi hurm.

Umur tokwan baru 65 tahun. tok i pulak dah 70 tahun. Allah sayangkan die lebih mungkin, sebab tu die pergi dulu. last time i met him was a week before i came back to Australia. time tu dia still boleh berjalan bergurau. tak sangka time tu adalah kali terakhir i jumpa dia. yang paling menyedihkan i sebab i tak ada time dia meninggal. i tak ada time dia dikebumikan. i tak ada :( same thing happened when my grandma on my mom's side meninggal 2 tahun lepas.

I was in Dubai time nenek i meninggal 2 tahun lepas. time tu mama and papa je balik. i tak boleh nak balik sebab ada exam. adik adik i pulak sekolah that time. situasi yang sama berlaku sekarang. but this time papa seorang je yang balik malaysia. he just arrived in Sydney last wednesday. kesian sangat tengok papa sedih pagi tadi. mama pon sama. planning awal nak bawak kami semua balik malaysia sekali. tapi bila fikir balik tokwan i dah pon meninggal dunia.

Sedekahkan Al-fatihah kepada arwah tokwan i, Mohd Jamel Bin Abdullah. Semoga roh-Nya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman, para solihin dan mereka yang dikasihi Allah.

Amin ya rabbal alamin.

15 comments:

EB said...

Salam Jumaat..

Al-Fatihah buat Tokwan awk...
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.. Insha'Allah..

hardy boy said...

Al Fatihah, semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman... Semoga Izatie & keluarga tabah.
Sedih jika xdapat lihat wajah terakhir org yg kita sayangi bila mereka meninggal dunia....

saharinasaharudin said...

Al-fatihah ;(

kembatolo™ said...

skrg mimpi u patah gigi tu dah terjawab. innalillahi wainna ilaihi rajiu'uun. takziah buat u sekeluarga.=(

sarah mohamad said...

Al-fatihah. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.

tqahmisdar said...

alfatihah..

amirah said...

Al-Fatihah.. Daripada-Nya kita datang, kepada-Nya kita pulang. Meninggal pagi hari Jumaat adalah sebaik-baik pemergian. Semoga beliau ditempatkan di kalangan orang-orang yang menerima rahmat Allah swt. So do all of us. Amin.

Cik Eka said...

Al Fatihah.sabar ya izzatie...eka penah hilang atok.sedih..hampir setahun eka sedih..huhu

angahIera said...

al-fatihah...moga rohnya dtmptkan d kalangan org2 yg beriman..amin.

amnie azmira said...

al-fatihah dan takziah dari saya..

nuruashia ♥ said...

al fatihah buat tok wan kamu. takziah yee sygs <3

rohanazainal said...

Takziah tuk U n family..... just doakan kesejahteraan tok wan U ok.. jgn sedey2 OK.....

SMILE (:

d_LA said...

Al-Fatihah..semoga arwah tok wan izati tenang di sana dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..Amin..kuatkan smgt ye

siti hajar said...

semoga rohnya di tempat kan di kalangan orang2 beriman. amin. al-fatihah !!

EZAN IDMA said...

Alfatihah Semoga Allahyarham ditempatkan di kalangn org beriman