Sunday, June 12, 2011

Breath testing for alcohol

Tadi kan i kena tahan police tadi. ada random breath testing for alcohol. wakaka i mean semua orang lah kena tahan bukan selected people je. i bukak tingkap then the policeman said, 'i would like to see you registered license please as well as do a breath testing'. i said, 'yes sure'. then he said, 'you're from malaysia?', i said, 'yes i am'. then dia macam tersenyum sipu ape kes entah.

Die tengok gambar license i comel sangat kot. wakakaka. then he continued by asking, 'do you drink any alcohol today?'. i giggled and said 'no sir'. then he placed the breath tester in front of my mouth and asked me to count 1,2, and 3. i dengan sangat kekok pon buat, then dia macam boleh agak lah i tak biasa semua then he gave my license back and i pon meneruskan perjalanan i.

Haha i sangat lah teruja tadi. iyelah tak pernah seumur hidup i kena tahan macam tu so agak jakun lah. bukan nya nak takut tapi rasa macam best pulak. at least ive got an experience do a breath testing. haha. mak aih bunyi gila riak? astagfirullah :O haha time tu i dengan mama and awfa. i pon start la membebel dekat mama. dok bercakap pasal benda tu je. benda baru jadi kan?

Tadi roadblock tu terjadi around 1pm tau. tengah hari buta! i pon pelik jugak kenapa tak buat tengah tengah malam since tengah malam lah orang selalu minum pergi party club sini sana kan. hoho. okay enough babbling pasal benda ni. haha terover pulak rasanya :P anyway, tadi i keluar pergi mall dengan mama. 3 mall kitorang pergi. tapi distance between those mall dekat je.

Wollongong ni bukan kawasan yang besar. so shopping mall dia kecik molek je. paling besar pon macam jaya jusco dekat wangsa maju tu. pernah pergi? tapi i rasa jusco tu lagi besar and banyak variety of shops. haha dekat sini hampeh dah lah kedai semua tutup awal. pukul 5.30 macam tu kebanyakkan kedai semua dah tutup. ada certain kedai je yang bukak sampai malam.

Okay that's all for today. keluar berjalan macam tak ada exam je kan? haha i nak turun makan. lapar gila then nak study insyaAllah :) kalau i ada masa lepas ni i update eh. kalau i tak update tu pepaham lah eh, si izatie tengah rajin belajar letteww. haha. wish me luck and doakan i dapat jawab exam nanti okay? enjoy the rest of your weekend everyone. see you in the next entry!

Sayang , i miss you :(

12 comments:

Anonymous said...

i ske profile pic u skng..cantik jelita ;p -nurnabila-

✿azie azeera✿ said...

xske ley kne jgak walaupon xwat tp xpe la adw kesilapn teknikal..akak mg pandai speaking ea??

penyisir rambut said...

tak lame nt kat mesia kena wat camtu jugak la....

Anonymous said...

patotnya dia buat test obesiti kat you baru betol huahuahuah :p

Alkisah said...

kat aussie rupanya.. ingat polis malaysia tadi..

momieto said...

kompom cuak kan bile kene tahan polis..aduhaiii

shera haifa said...

ahaa kalau cukup smua lisen, ic dan xbuat salah kan sy suka kene tahan ngn polis lau diorang buat road block..

EZAN IDMA said...

zati rindu sape tuuu ? hehe

sarah mohamad said...

at least ada jugak experience kena buat breath testing.hihi :) nanti next time tak la jakuuun. hiks

: : sang drama king : : said...

: : hehe . tringin plak kne mcm tu~

:D

FazzYnameD said...

comeyl eh muka. macam kawan saya

aQmaR 0n The Blog said...

ur tudung sgt gojes2..^_^