Friday, June 10, 2011

Udang kencing

My babysister is having a sleepover with her friend in my house right now. there are 4 of them including my sister. dah lama tak rasa rumah semeriah harini. haha usually i, mama and awfa je dekat rumah. macam macam aktiviti lah diorang buat. rasa macam nak join je but too bad i'm a big girl already :P they just finished with make over and fashion show. dah macam australian top model dah. wakaka credit to me for lending some of my make up equipment.

After this they are going to watch movie together. tak sure movie apa. tapi tadi mama dengan semangat beli snacks and popcorn for movie session. fikir balik i never had a sleepover session in my house with my friends. but i did went to my friend's house time sekolah dulu for sleepover. tengok diorang having fun rasa macam nak buat jugak sleepover nanti bila balik malaysia. haha still never too late right? tapi sleepover version dah tua sikit ni confirm lah lain sikit :)

Tomorrow its weekend :) what's your plan for weekend? meh lah share dengan i. haha. my weekend will be accompanied by my books and notes. kena study and study and study sampai muntah. first paper on khamis tapi earlier preparation the better kan. plus subjects i ambik require me to do a lot of reading which i don't like so much. i can't wait for this exam to be over and for the next two weeks, i am going to spent my weekend in different way :P

Anyway, i actually nak cerita pasal Masterchef Australia i tengok tadi. ingat tak i cakap diorang akan pergi ke Malaysia? haaaa rupanya its only a masterclass. dan hanya dua selected contestant je yang dapat pergi. yang jadi co-host adalah Chef Wan. best and enjoy and teruja sangat tengok tadi. diorang ada buat pengambaran dekat pasar pudu, KLCC and taman apa entah i tak sure. haha. bajet macam tak balik malaysia dah 28 tahun je kan. padahal baru je 5 bulan :O

Part paling best tadi masa chef wan nak masak kerabu. chef wan banyak translate ingredients from malay to english tau. dia explain semua bahan sampai part udang kering which is dried shrimp, chef wan suruh diorang sebut udang kering. tapi yang kelakarnya diorang pronounce it as UDANG KENCING. bahahahaha. i memang gelak kaw kaw lah tadi. mama pon gelak sampai tak keluar suara. haha hadoii dengan chef wan sekali tergelak gelak.

They really makes my day :)

Chocolate and fruits anyone ? :P

Thank you for reading this entry !

13 comments:

dylli said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa...
*drooling*

KAMIHIDUP said...

weekend KAMI nak kena kawal budak-budak. :)

kembatolo™ said...

err.. makin sihat nampak? hehe

nik lan nik mat said...

grrrr2

nana kamarul said...

udang kencing ! hilarious ! anyw, good luck for your exam dearie ! and can't wait for you sleepover. Woot woot ! Hopefully I'm invited lah kan :P Take care hunn *hugs!

tieykah said...

hahaha.udang kencing mcm besh jer bunyi.

pasni leh pnggil udang kencing la

EZAN IDMA said...

stawbery coklat!! yummy

Anonymous said...

comel ;p

Dian Dahlia said...

mgoda lah air terjun coklat tuh n buah2 bgai..

Marya Hana . said...

fav! yeay.. ! it looks so delicious!
:)

sarah mohamad said...

looks so tempting! :)

Awfa Amanie said...

Kakngah bukan udang kencing,udang keRcing!

Awfa Amanie said...

Kakngah u mean udang keRcing la!