Sunday, August 7, 2011

Majlis berbuka puasa

Hello i'm not feeling well actually. there's something wrong with my stomach. since this morning non stop vomit :O badan memang lemau gila lah. sebab utama jadi macam tu sebab last night i minum susu strawberry expired. i didn't noticed the expiry date was over. the milk looks fine and the taste is delicious and creamy as it should be. haha pagi tadi je around 8 pagi i terjaga disebabkan perut meragam. 7-8 kali jugak ulang alik ke toilet. hadoii seksa gila lah.

Now baru je selesai majlis berbuka puasa and solat terawih dekat rumah i. alhamdullilah everything went very well. too bad i tak boleh nak tolong mama and papa sangat harini disebabkan condition i yang kurang sihat. mama buat nasi briyani, ayam masak merah and salads. people yang datang pon bawak jugak makanan. potluck event lagipon :P there were so many foods. semua sedap sedap sokmo. i tak makan banyak sangat since risau sakit balik perut.

I pon tak banyak tangkap gambar. haha yang ada ni pon i tangkap time everyone dah nak balik. terima kasih kepada semua yang datang. i won't be here during raya haha so selamat hari raya in advance wollongong people :P *saja kasi panas. lagi 23 hari lagi nak raya and lagi 19 hari lagi i nak balik malaysia! I'M SO EXCITEDDDD! hehehe nak pi beli baju raya. beli yang dah siap jelah tapi. hopefully by that time, ada lagi baju kurung yang cantik cantik.

Risau jugak time i balik nanti, baju raya semua tinggal yang tak lawa lawa. yang lawa cantik semua orang dah rembat :O haha. memang tak ada baju raya lah jawabnya nanti. i plan dengan mama theme tahun ni color turquoise tak pon biru laut. tak pon merah jambu or tak pon color hijau. haha punya banyak warna pilihan. korang semua da beli baju raya belum? :P ohh i'm getting excited day by day. siap fikir nak letak lagu raya apa nanti dekat blog. hehe.

Lastly but not leastly, i dah disable right click dah dekat blog i. cuba korang try, mesti tak boleh kan? hehe. so orang tak boleh nak curi gambar i dah. hahaha. bajet gila ayat i kan? esok dah start class balik. third week for this semester :O cepatnya masa berjalan. another 10 weeks to go! bila kira minggu ke minggu rasa macam sekejap je. esok nasib baik kelas pukul 12.30 tengah hari sampai pukul 3.30 petang. hopefully perut i ni esok stop lah meragam.

Thank you for reading this entry yaw! :)

18 comments:

Sasa Samsudin said...

good for you dah disable right click.;)
semoga cepat sihat ye zati..laen kali nak minum tengok dlu.heheh

selamat berhari raye dekat malaysia ;)

Cik Zety said...

Dear, sukaa tgk ur blog. macam duduk malaysia dah.haha. btw, gambar still boleh copy. I pun taktaw macam mana nak buat bg gambar org tak boleh copy. cuba u try tekan ctrl+click kat gambar tu.still can rite ? haihh.

♥NuR SyAFiQah♥ said...

comel la..hehe

Etong said...

hehehe comel ja gmbar.harap2 baju time sdh pulang nnt masih ada yg tinggal hehehee

Ezy Chiaki said...

jgn risau psl baju raya,,
byk lg yg cantek2..
ekeke..

Syazwan Che Deraman said...

pity you.
baju raya cepat habis sekarang,
sama macam tiket bas.
eheh

selamat berpuasa :)

CIKGADIS said...

best blog ni :))

Anonymous said...

CANTIK!

Syafiq Mokhtar said...

sy pernah merasa bagaimana perasaan nak balik malaysia, tambah2 sambut raya.. mmg excited..paling rindu nak tengok rumput.. btw nice blog :)


http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/08/kalau-jika-bersungguh-sungguh.html

~Queen Q~ said...

hello dear! u ni cute! i rasa guna watermark coz kalau u disable right click pon, they can still copy ur pics by print screening.. jz sharing my thought :)

annyss said...

I have to agree with Queen Q..orang still boleh guna picture u..btw, your disable setting is not working..better check on it..

Rtp Farra Arisha said...

alahai, kesian sis stomach ache berterusan. moga cepat sembuh!!
anyways, don't be so worry about baju raya tu..dah byk sgt butik yg jual pakaian raya, so u got many choices then. arisha pun tak sempat beli lagi baju raya..hikhik..
*comelll the first picca ;)

Farahin Ahmad said...

still bole right click la dear...btw semoge cepat sihat ye..hee

Rozana Razali said...

i rasa sama je buat disable right click atau tak dear, org boleh printscreen klu diorg rajin..

tapi, sbnrnya nk ckp disable right click tu xbetul sgt, still boleh ambil gambar u. cuba cari tutorial lain pulak, yg betul2 berkesan.. =)

http://4.bp.blogspot.com/-mrHBVf8BRtM/Tj574dui5mI/AAAAAAAADDo/GN2VfEFn53g/s1600/DSC_1136%2B%25282%2529.JPG

http://4.bp.blogspot.com/-XK0fc7UHjmE/Tj574pqB5RI/AAAAAAAADDw/gTY5aqJMaAg/s1600/DSC_1157.JPG

mimi fatin said...

mesti excited kn, dri perantauan nk blik malaysia beraya. wah! cant imagine that feeling! heehe

JIJI YU said...

patot le aku nmpak ko makin kurus..

Edura Hanum said...

selamat berpuasa izatie =)

Mr.B[e]ave[R] said...

wah,security blog dh bertambah baek..gud2..security prut je kner jage di bulan ramadan..takut makan lagi banyak dari bulan laen..hehe