Saturday, May 26, 2012

Baklava, Girl's day out

Heyooo, how was your weekend so far? mine was good :) i had a great day with Fairuz, Maisarah and Kak Aziera. we went to Direct Factory Outlet which located at Homebush, Sydney. it was actually my 3rd time pergi sana within 3 months. haha kiranya i pi sana sebulan sekali lah. best pi sini sebab shopping murah and worth it. boleh dapat macam macam benda. i bertolak dari Wollongong around 8.30. as usual, i pi ambik Pai and Mai. both of them live in the same house.

Then pi isi minyak kereta, ambik Kak Aziera dekat university punya accomodation, yeah she lives there and kitorang straight pi Sydney. sebenarnya Eein kawan i dari Macquarie pon ikut tapi last minute dia tak jadi sebab ada hal. so we reached at DFO around 10 lebih then we started roaming around. i manage to get few things for myself and for my boipren. yang lain lain pon shopping sakan. tapi harini sale tak macam before ni i pi. so tak berapa syiokk sangat.

Lepas habis shopping, we all headed to Auburn. tempat yang best nak menjamu selera sebab mostly 90% kedai makan dekat sana semuanya halal. kitorang makan dekat satu Turkish Restaurant ni, Cafe Bodrum. we had 2 big meal which one of it is Shish Kebab kot :p i'm not really sure. and the other one i pon lupa sebab nama makanan tu pelik yang amat. tapi sedap and kenyang gila. alhamdullilah :) then kalau datang Auburn, tak sah kalau tak beli Baklava. 




I bought it for half kilo which cost me $11. lepas bayar terus ngap dekat situ jugak. benda ni sangatlah manis and i memang nak makan benda manis banyak banyak. sebab i baca one article ni kalau nak reduce our level of metabolisma kena eat more sugar/sweet. hehehehehe :p boleh percaya ke? sebab badan i ni kalau makan banyak sekalipon susah nak naik sebab metabolisma tinggi. kalau naik pon part muka je. tapi i rasa maybe keturunan sama kot. hahahaha ceit.

Then i drop Pai and Kak Aziera dekat train station Auburn sebab diorang nak pi jejalan dekat Opera House. lepas tu i dengan Mai pi solat dekat Auburn Mosque. masa kitorang nak solat tu. ada a group of mat saleh datang buat rombongan tau dekat Masjid tu. and ade one muslim guy ni explain dekat diorang what islam is etc. dengar dia kasi talk tu, rasa bangga sangat dilahirkan sebagai seorang muslim. orang orang mat saleh tu pon dengar dengan penuh semangat :O

Pastu, Mai and i headed back to Wollongong. tapi dari Auburn tu boleh pulak i macam sesat padahal dah datang 2-3 times before ni. gps i tu gelong dengan tetiba pastu dia pi bawak kitorang jalan mane hala entah siap masuk kawasan perumahan tensi tensi saya tadi. tapi last last tembus jugak jalan sebenarnya. agak pening i tadi pusing sana pusing sini. i reached home around 5.30. i'm so tired but i really having fun! siapa yang tak suka shopping ye dak? haha.

Okay, thank you for reading this entry!

p/s: quality gambar kureng, pakai phone je wawawawaa.
gambar banyak dekat Pai :p

8 comments:

azalia hjsalleh said...

jelesnya !
I dah lama tak hang out with my girlfriends =(

Puteri Iqa Izyan said...

waaa. bestnye shopping ^_^
dh lame x hangout dgn girlfriends >.<

Lala Ani said...

happy weekend , :)

sepri yanto said...

asyikkk...
makan enak ne..
heee:D

Mira Amirudin said...

oh sangat best bila bab2 shopping2 ni :)

cik tenggiling said...

can u be my tour guide klu sy nk gi aussie?

Rara Nasiha said...

bestnya! nak jugak pi tempat-tempat menarik kat aussie :)

Senorita Nadira said...

Bestnya dok Aussie.. bila la kite nak sampai sana ni..hmmm..