Thursday, May 24, 2012

Puasa di bulan Rejab

Hello, its me again! :) i just got myself back from class. i have class from 11.30 till 5.30pm. penat yang amat harini plus i puasa sama. tadi pon berbuka dalam class. sebab dekat sini pukul 5 lebih macam tu dah masuk maghrib. baru lepas makan, i beli je harini sebab malas gila nak masak dengan penat lagi. nasib baik esok kelas petang. its almost the end of week twelve. serious i tak sabar nak habes kelas. dengan cuaca sejuk lagi, nak ke kelas pon tak ade semangat.

Next saturday my daddy datang yayyy! even though die datang and tidur sini just for one night tapi okay la daripada dia tak datang langsung kan. i know he just come here to check on me haha, my house, car plus nak kasi semangat kot sebab i nak exam dah wawawawaa. sepatutnya dia datang last month lagi tapi busy katenya. but anyway, he still tried to manage and find a time to come here. padahal dalam tiga minggu lagi i pon nak balik Malaysia dah for winter break.

Tahu tak, puasa sehari dalam bulan Rejab ni bersamaan dengan puasa 40 hari. besarkan value dia? so marilah kita sama sama puasa. tapi yang tak habes ganti puasa lagi, kira geng dengan i, habeskan puasa sekali okay. lepas Rejab, Syabaan then Ramadhan. 2 bulan je lagi nak puasa. wuwuwuwuwuu i tahun ni sempat puasa sehari je dekat Malaysia. lepas bukak puasa hari pertama i kena balik Aussie dah. flight i malam tu pukul 11pm. tak bestnyaaa. raya? still thinking.

Puasa time sejuk ni agak mencabar kesabaran jiwa dan mental tau. haha harini i rasa hari yang paling sejuk dalam banyak banyak hari :O pastu tadi dalam kelas ramai pulak yang bawak makanan during lecture. yang duduk sebelah i siap makan Subway lagi. perghh perut i time tu dah siap main cak lempong, zapin semua cukup. biasalah cuaca sejuk, perut cepat lapar. kalau i tak puasa, rasa memanjang je nak sumbat makanan. seriously. okay back to raya topic hehe,

I nak balik raya dekat Malaysia tapii kena hold dulu takut on that week ade big exam ke big assignment ke nak kena submit, satu hal pulak. memang boleh apply for supplementary exam but it still depends on the situation. seriously raya dekat sini memang tak best langsung. bosan pastu bosan pastu memang bosan lah cerita dia. yang best pon macam ade gathering, performance. and usually malaysian akan berkumpul dekat Malaysian Hall at Sydney.

It just a random post for today. rasa macam nak update je walaupun sebenarnya ketandusan idea :p esok insyaAllah my friend from Macquarie nak datang sleep over at my place and kitorang plan nak pi jejalan shopping hari Sabtu nanti. hopefully jadi lah plan kitorang. lagipon i nak beli souvenir hadiah sikit nak bawak balik Malaysia nanti. i dont think i would have any other time since the exam is just around the corner. nak hu ha hu ha pon minggu ni jelah last pon.

So yeah, thank you for reading this entry! Will update again, soon :)


*Pulau Redang June 2011*

This year destination would be ? Wait and see :p Mood : Excited 

Oh yeah, i almost forgot. i nak cakap terima kasih kepada semua yang comment yang kasi i nasihat, advice, sokongan, dan pelbagai lah lagi kata kata. yang sentiasa support i tu, thank you so much. yang ada nasihat i yang tegur i untuk i impove lagi jadi insan yang berguna pon i berterima kasih sangat sangat. actually all those comments and advice can make me become a better person insyaAllah. so thank you :) *ceh bajet macam artis je pulak dah puiii* :D

7 comments:

Syazlina Khairuddin said...

smoga urusan kamu disane dpermudahkan =)

diana said...

biasanya kalau raya kat sana ada tak yang mak pak datang melawat??ke raya dengan kawan2 je la..ye??

Izzatie said...

@Syazlina, terima kasih :))

@Diana, no usually raya dengan kawan kawan je . hihi.

MYA ZOOLKEFELY said...

babe, u study wollongong kan? i nak tahu lah cara apply dia. u tahu tak? :(

Mira Amirudin said...

good luck for your final exam :) wahhh untung la daddy dia dah mai nak bg smngat! :)

farah zainal said...

I'm waiting patiently for my Milo Cereal! hahaha...Gosh SHOPPING! Now I'm envy with you...kidding. Borong puas2 k. Enjoy sakan before exam. Wishing you all the best in Finals.

p.s: I'm not joking about Milo Cereal things. Since akak super mengidam for it. hahaha

fya zainal said...

eee..view dia cantik la...n ur scarf hehehe