Monday, May 21, 2012

Happy Teacher's Day

Wawawawa lambatnyaa nak wish Happy Teacher's Day :O bulan May ni memang banyak betul cuti and sambutan dekat Msia kan. hari buruh, hari ibu, hari guru hari ape lagi eh tadi i ingat sekarang dah lupa pulok tapi memang banyak lah seingat i hehe. this week is the second last week of class. 2 weeks left before study break and exam period started. esok plan macam nak stay dekat library tapi it depends actually, i tak suka pi library kalau ramai orang.

I yang paling hujung sekali pakai skirt tu, next to me is my brother,
and the rest was my schoolmates :p
Nak cerita sikit pasal sekolah i. i started to go to kindergarten when i was 4. masa tu i masuk pre school dekat Scotland. my dad buat Phd die dekat sana. St.Andrews University sama dengan tempat Prince William hahahaha. i pon baru tahu masa wedding Prince William and Kate haritu. tapi i tak lama pon masuk kindergarten tu sebab masa tu nak balik Msia for good dah. i balik Msia, i stay dekat Damansara and i masuk tadika dekat area TTDI. masa tu i 6 tahun.

I duduk dekat Damansara just for a year and half then kitorang semua pindah dekat Gombak. i stay dekat Greenwood, tahu tak tahu tak? hihi. so masa darjah 1 sampai lah darjah 6 i sekolah dekat Sekolah Rendah Taman Seri Gombak 1. i can't really recall all the classes i went to and my teachers. its been a long time. so Selamat Hari Guru kepada semua cikgu yang mengajar saya masa saya darjah satu sampai lah darjah enam. without you teachers, i wouldn't be here.

p/s: masa ni jugak, i kenal boipren i sekarang hihi :p

Lepas UPSR, i went to a lot of schools. seriously plenty of it. mula mula i masuk sekolah menengah Seri Gombak sebab depan rumah i je, seminggu je kot i masuk sekolah tu then i dapat offer masuk sekolah Bestari dekat Sg,Pusu and I went there for a month i think. lepas tu i pindah masuk sekolah Agama asrama tau dekat Sabak Bernam which i really really hate it. memang drama habis i masa i sekolah dekat situ. kerja nangis masuk bilik counselor je hari hari.

Tapi i bertahan jugak sampai habis exam final. then i terus cabut lari balik rumah. barang i semua i tak ambik. i never went to that school again after exam. my dad je yang pi uruskan surat berhenti sekolah semua. i memang tak boleh duduk asrama, homesick gila ;( plus dulu i selalu kena buli dengan senior. kesian dekat my parent everyweek diorang datang tempat i visit. time tu dah lah tak ada highway lagi jalan kampung je. i selalu buat perangai masa tu hehehehe.

Then awal tahun 2004, masa tu form 2, i masuk balik sekolah Seri Gombak yang mula mula tadi i masuk. i stay dekat sekolah tu for a year. i suka sekolah ni sebab depan rumah i je :p masa form 3 pulak, i pindah sekolah Gombak Setia sebab ikut anak jiran i dia pon pindah dari Seri Gombak ke Gombak Setia. she was was close friend :) i ambik PMR i dekat sekolah tu then my dad keluarkan i dari sekolah Gombak Setia tu and masukkan i ke sekolah swasta. Setiabudi.

Its a new school at that time. i first batch form 4 masa tu. and at that time student form 4 ada less than 30 students je. my dad masukkan i sekolah ni sebab masa tu kitorang dah pindah ke Batu 9, Gombak. my dad buat rumah dekat situ. so its closer to my house. i ambik account stream sebab tu i end up taking accounting as my major course. minat dari sekolah lagi :p i stay sekolah ni sampai lah habis SPM. tak pindah mana mana sekolah dah haha.

My ex-schoolmates, Setiabudi 
Tapi sekolah Setiabudi ni lah yang paling best sekali. we are so close. kawan kawan rapat sangat even dengan cikgu. walaupun sekolah ni start pukul 8 sampai 4 petang tapi rasa sekejap je. banyak kenangan best and tak best. kalau nak cerita, memang post ni would be endless. masa i form 4 and form 5 student batch i tak ramai. so kitorang memang rapat sangat. form 5 pon ada dua kelas je. but alhamdullilah our friendship sampai sekarang still standing strong. 

So Selamat Hari Guru kepada semua yang telah mengajar saya since tadika sampai lah sekarang :) jasamu akan ku kenang sampai bila bila.

Thank you for reading this entry!

10 comments:

msredcheesecake said...

the end of day, kita selalu ingat cikgu kita... yg best dan yang tak best (at that time...)

; )

Puteri Iqa Izyan said...

wahh. banyaknye sekolah. huhu.

btw, cite psl hoestel tu same lah ^_^ hari2 nangis. homesick. :P

gadis oren said...

mak aii byknyer pindah sekolahh , mesti ramai kawan kan . huhu

Pink Lavender said...

hi izatie..
makneng follow kamu..
lps ni sng makneng nak ke aussy..
blh tanya kat kamu jer kan..

jom follow makneng

alyaclumsy said...

Rindunya dekat sekolah kan! :D

nana kamarul said...

i can see me! hahaha.

Mira Amirudin said...

school life was the great episode in our life :)

misz sheyla said...

mane nak ingat nama cikgu2 dah...tapi kalau jumpe still kenal ag...bhahahha gambar first klaka..cinonet je seme...

Intan Wandalaara said...

hi..singgah n follow blog comel awak :)

me ain't waggish said...

salam. izatie, awak skolah smka simpang lima kan?