Wednesday, January 9, 2013

Settling down


Hello assalammualaikum :) alhamdullilah terupdate jugak blog ni untuk minggu ni. alhamdullilah jugak sebab banyak dah benda yang dah settled. almost 95% dah. just tiny miny stuff yang nak kena settlekan. ramai tanya apa perasaan lepas kahwin? for me, best seronok bahagia semua semua lah. walaupun i kahwin usia agak muda same goes to my hubby, but we manage to thin down everything step by step. tanggungjawab sebagai seorang isteri bukan senang tau.

Syurga i sekarang dibawah kaki suami i. apa apa pon i kena mintak nasihat, bincang and utamakan my husband dulu. best jugak kahwin muda muda ni, kekadang i rasa people around us, i mean stranger, tak notice pon kitorang dah kahwin. hahahahaha. yelah we are still young and sometimes people don't notice that we are already married. but we are so happy sebab our close family and friends sangatlah supportive especially our parent. we are truly blessed. 

After 3 weeks berkahwin, semalam baru kitorang pi pejabat agama untuk ambik sijil nikah. benda tu dah siap effectively 2 days after akad nikah. banyak benda jugak yang kitorang belajar through out this process. its aint easy you know. you have to go through lots of process baru lah boleh kahwin. pesan nenek i,'kalau gaduh nanti, ingat balik semua ni (process kahwin, isi borang itu ini, pergi sana sini), so benda remeh jangan besar besarkan, pandang sebelah mata je'.

She meant that if we went through some misunderstanding or mis-communication, remember all those hard times with all the process to get married, try to forget and forgive as soon as possible. mama pon selalu pesan 'jangan gaduh gaduh', iyelah kan kitorang pon tak duduk sebumbung dengan our parents dah. so diorang pon tak boleh nak observe depan mata. tapi usually we went back to our parent's house frequently. rumah pon dekat dekat je :p

Harini i pergi beli grocery dengan my hubby since dapur i dah pon siap semalam. i can start cooking by tomorrow yay ;) still thinking what to cook for lunch tomorrow. this is the first time i will cook for my hubby since we're getting married. selama ni makan dekat luar, makan dekat rumah parent kitorang. honestly, i haven't cook since the last day i'm in Wollongong. balik Msia mama je yang dok masak. i terus jadi malas, so sekarang kena jadi rajin balik ;)

We're still waiting for our wedding pictures from our photographer. maybe in few weeks lagi insyaAllah dapat lah kot. tak sabar nak tengok gambar gambar tu semua hihi hopefully gambar video semua okay. nanti i post and share dekat blog and facebook. last weekend we went to Malacca, saja jejalan makan angin. our honeymoon would be on February insyaAllah kalau takde apa apa. destination? wait and see :p i bettter stop here, i will write again soon. xx

Thank you for reading this entry! :)

11 comments:

Noura Qifays said...

awak..lawa cre pkai selendang tu...ajarkn kte..heee :)

[loveyourlife] said...

bestnya dah kawin! mesti semua benda pun nampak sweet je kan! hehee :))

Rina Ellisa said...

best nya kawen muda :)

~capital N~ said...

BETUL2..
nak tahu cmne izatie pkai selendang tu..
nice tau...

fieda.aziz said...

cantek !
may ALLAH bless you n your hubby :)

baby lydia said...

mkin berseri2 sejak dh tawen nih lah.. :)

Shazwani Ramly said...

baca pun tahu dah kak izatie tgh bahagia sekarang. happy ever after kak izatie :) jadi isteri yg solehah. btw makin berseri ah lepas kawen.

Mira Amirudin said...

what a best moment in life dapat masak untuk suami kan kan.:)
have a bless zatie n acap! :)

zulhilmi tempoyak said...

aduh... best nye kawen... ble eden ni nk kawen ntah... ;p

Abstract of Life said...

canteknye awak :0

Amirah Azmy said...

So happy for you my dear! :)